Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Something for Poland czyli dział dla polaków
"Czym jest mnf" rozdział 14:

Dis, Polish, Kazik, Olcia i Burbon. Tylko 3 z nich było prawdziwych. Pozostała dwójka to były iluzje stworzone przez Sennego. Znowu zaczęły się dziwne pytania. A to Burbon zapytał Olci, kto jest jej matką a to Polish spytała, kto był pierwszą żoną Disa. Niestety wszyscy znali poprawne odpowiedzi więc nie dało się tak po prostu znaleźć iluzji. Kazik starał się być opanowany. Odkąd jego srebrne pióro zaświeciło stał się bardziej czujny i poważniejszy. Prawdę mówiąc pozostali go podejrzewali ale po co wskazałby iluzję?

Ka: Mam wrażenie, że Burbon jest iluzją.
Di: Niby czemu?
Ka: Bo o ile dobrze pamiętam to miał być po zupełnie innej stronie wyspy. To co tutaj robi?
Bu: Przyszedłem przecież.
Ka: Dlaczego? Zwykle byłeś posłuszny jeśli idzie o rozkazy.
Bu: Bo u mnie się nic nie działo a tutaj mogłem się przydać.
Ka: Jasne, nic się nie działo. Stąd było widać tego wielkiego potwora.
Se: Masz na myśli Karana? no w sumie prawda. A więc? Co na to reszta?
Di: W sumie ma to sens.
Ol: Jestem za.
Se: Heh, no i znowu trafione. Burbon był iluzją.

Burbon po tych słowach zniknął. Została więc jedna iluzja i 3 prawdziwych ludzi. Teraz to już była prawdziwa rosyjska ruletka. Szansa 1 do 4, że trafią tego co trzeba.

Di: Ja podejrzewam Kazika.
Ka: Co?
Po: Dajesz radę trafić bez żadnego problemu w iluzje.
Ka: Bo się domyślam.
Di: tak łatwo? Całkiem jak nie ty. Nie obraź się ale po tobie się takich myków nie spodziewam.
Ka: No ale co ja mogę. Nagle jakby mi się oczy otworzyły.
Ol: To nie jest za dobra wymówka.
Se: A więc wszyscy typujecie Kazika?
Po, Di, Ol: Tak.
Ka: (ponownie olśniony) Olcia, co takiego? Tak po prostu się na to godzisz? ty?
Ol: A co w tym dziwnego?
Ka: To, że przecież celowo wybrałaś drogę medyczki. By nie mieć żadnej krwi na rękach.
Po: Hej, faktycznie coś w tym jest.
Ka: Widzicie?
Se: a więc mamy sytuację patową. Polish jest za Olcią a Dis za Kazikiem. A zatem namieszem trochę. (z uśmiechem na ustach) Co zrobicie jeśli wam powiem, że to Olcia jest iluzją?
Di: Tak po prostu nam to zdradzasz?
Po: A jak kłamie?
Ol: A jak nie i prawie zabiłam Kazika?

Kazik pomyślał chwilę. Po co miałby mówić kto jest iluzją a kto nie? Coś musiał knuć.

Ka: Dlaczego to mówisz?
Se: By namieszać. Już mówiłem.
Ka: są prostsze sposoby.
Se: Wiem.
Di: zmieniam zdanie. Jestem za tym, że to Olcia jest iluzją. (nagle wykrzyczał wręcz Dis)
Se: A więc mamy rozwiązanie. Za szybko jak dla mnie ale trudno. Faktycznie Olcia była iluzją.

Po zniknięciu Olci, wszyscy pozostali zebrali się wokół Sennego. Już mieli przystąpić do walki gdy ten nagle spalił sobie ręce.

Se: Wiem, że chcecie mnie zabić. Dajcie mi jednak chwilę. Zdradzę wam plany Falkrasa.
Di: Co? Czemu?
Se: Bo ten gnojek wysłał mnie tu na śmierć! Chciał się wzmocnić moim kosztem. Lubię zabijać ale nie lubię jak mnie się zabija. Zdradzenie tych planów będzie moją zemstą. A więc słuchajcie: Falkras chce wybić tych, którzy nie mają srebrnych piór a więc taką Blck czy takiego Mateo. Was jednak, rozkazał oszczędzić. Was chce zabić naraz wszystkich. Niedługo będzie miał dość mocy by przełamać barierę. Gdy to zrobi rzuci wyzwanie wam wszystkim i da propozycję nie do odrzucenia. Do tego czasu radzę używać tylko tych ze srebrnymi piórami a reszta niech się szkoli wewnątrz bariery.
Di: Dlaczego tylko nas chce on zabić?
Se: Bo jesteście słabym punktem Maloda. Falkras poświęcił 700 lat by tym razem Malod mu nie przeszkodził w rzezi i to czego się dowiedział może przeważyć. Musicie przekazać te informacje reszcie. Zemścijcie się za mnie na Falkrasie.

Po tych słowach Senny spalił się na popiół i zginął a cała reszta wróciła do domu.
Reply

Messages In This Thread
RE: Something for Poland czyli dział dla polaków - by malod - 12-22-2016, 09:29 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)