Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Something for Poland czyli dział dla polaków
"Czym jest mnf" część 3:

Wszyscy byli kompletnie rozwaleni tym co widzieli. Ta cała rzeź, te dziwne monstra, ta krew i flaki. Mało kto był w stanie wykrzesać z siebie słowo. Wielki ptak zrobił się mniejszy i sklonował się a każdy klon zasiadł na ramionach ekipy i wprowadził ich do środka. Było koło godziny 8 rano. Wszyscy zasiedli do stołu. Malod przygotował naleśniki. Śniadanie zjedli w ciszy i milczeniu. Dopiero po śniadaniu Malod rozpoczął rozmowę

M: Jak się trzymacie?
B: A jak się mamy trzymać? Jedno wielkie G... (nie dokończył tylko spojrzał na Olcię)
M: Rozumiem. (położył książkę na stole) Kto to otworzył? Jest napisane jasno "Stałe uszkodzenie mózgu".
D: (Po chwili milczenia) Ja to zrobiłam. Myślałam, że to jakaś dziwna Kamasutra czy coś.
M: No jak widać nie. To jest kronika wydarzeń sprzed 700 lat. Z czasów kontynentu.
B: Więc to co widzieliśmy wydarzyło się na prawdę?
M: Tak, 700 lat temu. To co widzieliście przed chwilą to jedynie projekcja.
C: Czym były te potwory?
M: To były felbergi. Nikt nie wie skąd i po co przybyły do naszego świata. To agresywna, żądna krwi, głupia rasa. Jest ich miliardy i mają zbiorową świadomość przez co nie idzie zaskoczyć ich armii. Niewielu przetrwało wydarzenia sprzed 700 lat. Ci, którzy to zrobili, uciekli na mnf...
Udało mi się przetrwać bo ja to ja. Reszta jednak nie miała takiego szczęścia. Tamte wydarzenia miały zostać zapomniane. I się udało. Ja jeden o tym pamiętam bo tam byłem ale pozostali wywalili to z kart historii. Cały kontynent. Jest tylko ta wyspa.

Wszyscy spojrzeli po sobie. "Niektórych sekretów lepiej nie odkrywać". Święta racja. Chyba lepiej im było żyć bez tej wiedzy.

M: Jasna (tak nazywał się ten ptak) odprowadź ich do drzwi i do domów. Są w ciężkim szoku.

Jasna posłusznie odprowadziła wszystkich. Tylko Olcia siedziała jeszcze chwilę, nie chciała wyjść. Dopiero po tym jak wyszli pozostali spytała:

O: Dlaczego o tym pamiętasz? Nie lepiej byłoby zapomnieć?
M: Pamiętam przez wzgląd na nich. Na Miliardy wymordowanych cywili i miliony wybitych żołnierzy, którzy oddali życie by przetrwało tysiące. Pamiętam bo mnf jest dowodem na to, że było warto.
Reply

Messages In This Thread
RE: Something for Poland czyli dział dla polaków - by malod - 11-29-2016, 04:47 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)